pagina afb oversons

Maat auto bepaalt parkeertarief

Geschreven door Meghan de Koning op .

AMSTERDAM - Automobilisten krijgen binnenkort een op maat gemaakte parkeerplaats. Wie in garages meer meters gebruikt, betaalt ook meer. De huidige parkeervakken met witte lijnen verdwijnen waarschijnlijk.

In Nederland experimenteert technologiebedrijf TKH met dat camera- en beveiligingssysteem in garages. Dat meet de grootte van de geparkeerde auto op.

Zo kunnen garages ook hogere tarieven rekenen voor de betere plaatsen in de garage, de plekken het dichtst bij de uitgang en met de meeste ruimte. Het camerasysteem stuurt de parkeerder zijn rekening elektronisch thuis.

TKH-topman Alexander van der Lof verwacht dat dit persoonlijke parkeersysteem met camera's binnen drie jaar in Nederlandse garages werkt.

,,We overleggen met beheerders van parkeergarages. In de Verenigde Staten zijn ze hier al ver mee'', aldus Van der Lof. ,,We trekken het parkeervak om de auto'', zegt Alexander van der Lof.

Lees het artikel

Quotes

Parking+Protection koos op haar project “parkeergarage Jeroen Bosch Ziekenhuis” voor de LED verlichting van Scanton. Een mooie toepassing met heldere lichtopbrengst! Een goede stap in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

H. van Engelen
Parking + Protection

Meer referenties

TKH Parking Solutions

TKH Parking Solutions is een cluster van bekende en gerenommeerde TKH-bedrijven.

Samen bieden zij diverse innovatieve oplossingen en daarmee een compleet producten- en dienstenpakket voor professioneel parkeermanagement in de internationale parkeermarkt.

Meer info

Contact

 • Adres
  Industrieweg 22
  4153 BW Beesd
 • Telefoon
  088 - 00 21 440
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Social