pagina afb oversons

Parkeren op maat

Geschreven door Meghan de Koning op .

Het zou zomaar kunnen dat parkeergarages binnenkort meer geld gaan vragen voor het parkeren van een grote auto dan voor neen kleinere. Technologiebedrijf TKH experimenteert met op maat gesneden parkeerplaatsen.

Het technologiebedrijf uit Haaksbergen werkt momenteel aan een camera- en beveiligingssysteem dat berekent hoeveel parkeerruimte een auto nodig heeft en zorgt voor een op maat gemaakte parkeerplaats door er een virtueel parkeervak omheen te trekken. Zo kunnen parkeergarages tarieven bepalen op basis van de gebruikte parkeerruimte. Scheefparkeren in de vakken is er in de toekomst niet meer bij, of je moet daarvoor extra willen betalen. Verder is het mogelijk de parkerende klant hoger aan te slaan voor een parkeerplaats dicht bij de uitgang, een van de betere plekken. Wie geld wil besparen, moet dus verder van de uitgang gaan staan en bereid zijn langer de benenwagen te gebruiken. Betalen doe je in de toekomst niet langer in de parkeergarage, maar via een thuisgestuurde rekening.

Doelloos

Gemak voor de consument is dus een belangrijke drijfveer voor TKH om het parkeersysteem op de markt te brengen. Zo kunnen garages met behulp van TKH’s systeem beter aangeven of en waar er nog parkeerplekken zijn, en zo het doelloos rondrijden van parkeerders tegengaan; het is zeker niet hun bedoeling om de parkeergarages een melkkoe in handen te geven, benadrukt de firma.

TKH, dat in de Verenigde Staten al ver schijnt te zijn in z’n besprekingen met parkeerbeheerders, gaat ervan uit dat het nieuwe parkeersysteem met camera’s binnen drie jaar werkt in Nederlandse garages.

Lees het artikel

Quotes

Parking+Protection koos op haar project “parkeergarage Jeroen Bosch Ziekenhuis” voor de LED verlichting van Scanton. Een mooie toepassing met heldere lichtopbrengst! Een goede stap in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

H. van Engelen
Parking + Protection

Meer referenties

TKH Parking Solutions

TKH Parking Solutions is een cluster van bekende en gerenommeerde TKH-bedrijven.

Samen bieden zij diverse innovatieve oplossingen en daarmee een compleet producten- en dienstenpakket voor professioneel parkeermanagement in de internationale parkeermarkt.

Meer info

Contact

 • Adres
  Industrieweg 22
  4153 BW Beesd
 • Telefoon
  088 - 00 21 440
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Social